Acțiune a polițiștilor bihoreni împotriva delictelor silvice/ 25,86 metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, confiscați valoric

Miercuri, 10 august a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, polițiștii bihoreni au acționat pe raza Secției 2 Poliție Rurală Beiuș, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 27 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Poliția Municipului Beiuș, Biroul Rutier Beiuș, Secția nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, Biroul Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu jandarmi bihoreni și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au fost legitimate 205 persoane, au fost controlate 182 de autovehicule, au fost verificate șase societăți comerciale și au fost verificați 6 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, din care 49 la Codul Rutier (cu amenzi în valoare de 20.540 de lei), una potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, (cu amendă de 3.000 de lei) două la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (cu amenzi de 2.000 de lei), valoarea totală a amenzilor fiind de 25.540 de lei.

De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, din cadre două pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășire neregulamentară și altul pentru alte abateri.

Totodată au fost confiscați valoric 25,86 metri cubi metri de material lemnos de diferite specii, în valoare totală de 4.567,29 de lei.

Exemple:

În urma unui control efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică, pe linia legalității circulației și comercializării materialului lemnos, s-a constatat că, în perioada 17 februarie – 18 iulie a.c., un bărbat de 31 de ani, din localitatea bihoreană Săcueni, în calitate de transportator profesionist, ar fi transportat cu o autoutilitară 25,86 metri cubi de lemne de foc, diverse specii, fără proveniență legală.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 25,86 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 4.567,29 de lei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri