Acțiune amplă de ecologizare în zona defileului Crişului Repede

Foto: facebook/ salvamont salvaspeo bihor

În cadrul proiectului – Luna curățeniei în Județul Bihor -, iniţiat de către Consiliul Județean Bihor și Asociața de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP, in data de 10 iunie s-a desfăşurat acţiunea de curaţenie în zona de defileu a Crişului Repede. S-a acţionat pe sectoare greu accesibile folosind caiace si canoe pentru acces şi bărci de mare capacitate pentru transportul deşeurilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Primăriei Vadu Crişului şi a Asociaţiei de Promovare a Destinatiei Defileul Crişul Repede şi a avut o participare record de peste 70 de elevi din cadrul Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului. Logistica şi condiţiile de siguranţă a acţiunii au fost asigurate de către Master Adventure, Water Team şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

„Considerăm că aceste acţiuni trebuie să aibă ca scop schimbarea mentalităţii în cadrul comunităţilor, iar atitudinea tinerilor participanţi a avut un rol decisiv în reuşita acţiunii şi asta ne da speranţă.”, spun reprezentanții Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Distribuie informația
Alte știri