Acțiune de toaletare a copacilor degradați, pentru evitarea accidentelor pe drumurile naționale din Bihor

foto/ arhiva

În scopul prevenirii blocajelor și creșterii gradului de siguranță a circulației pe drumurile naționale din județul Bihor, Secția Drumuri Naționale Oradea (SDN Oradea) demarează o acțiune de toaletare a copacilor degradați care, prin prăbușire pe carosabil, pot bloca și chiar pune în pericol participanții la trafic.

Conform protocolului încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, copacii aflați în stare avansată de degradare vor fi marcați de către SDN-uri, urmând să fie toaletați de către echipele Romsilva. Până la finalul anului 2021, SDN Oradea va identifica arborii degradați care pot pune în pericol siguranța traficului, situați pe tronsoanele de drumuri naționale limitrofe cu zonele împădurite din județul Bihor.

Prefectul Dumitru Țiplea declară că “este o acțiune necesară și civilizată, care are menirea de a elimina blocajele cauzate de prăbușirea copacilor pe carosabil și de a salva vieți.“

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri