Cât de curate sunt râurile din Bihor? Acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

La acțiunea care s-a derulat în intervalul 06 – 29 iunie 2023, a participat o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai: Instituției Prefectului – Județul Bihor, Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, Gărzii Forestiere Oradea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Bihor și Parcului Natural Apuseni.

Verificările în teren au acoperit 78 de cursuri de apă din 30 de unități-administrativ teritoriale (UAT) aferente.

În baza acțiunilor de verificare întreprinse au fost trasate măsuri pentru remedierea deficiențelor către 28 de primării și au fost aplicate 2 sancțiuni cu avertisment.

Nivelul de salubrizare la nivelul județului crește anual, și asta mă bucură. Este rodul acțiunilor de verificare pe care le-am efectuat periodic, în coordonare cu toate instituțiile cu atribuții de la nivelul județului. Împreună cu cetățenii și cu aportul edililor, județul Bihor devine un județ mai curat, mai sănătos și un model de bune practici pentru restul țării” a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Distribuie informația
Alte știri