Acțiunea de dezinsecție continuă în Oradea și în luna septembrie

Primăria Oradea anunță locuitorii că în luna septembrie se execută activitatea de dezinsecție, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza orașului Oradea.Totodată, vor avea loc tratamente fitosanitare la arborii din specia platan și arborii din specia castan, după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă:

  • Dezinsecție în perioada 12.09.2022 – 22.09.2022, un tratament;
  • Tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, în perioada 12.09.2022 – 22.09.2022, un tratament;
  • Tratamente fitosanitare la arborii din specia platan, în perioada 12.09.2022 – 22.09.2022, un tratament.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt:
Cymina Plus – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă.
Pentru activitatea de tratamente fitosanitare substanțele utilizate sunt: Decis expert, Chorus 50, Mospilan 20 SC, Score 250 EC și Movento 100 SC.


Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Rugăm cetățenii din municipiul Oradea să evite utilajele și să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.

Distribuie informația
Alte știri