Acțiunea Protecției Consumatorilor la Carrefour Nojorid/ 18 mii lei amendă și oprirea temporară

În data de 23.04.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor a efectuat o acţiune de control la Carrefour Market (Artima SA) din localitatea Nojorid.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că magazinul folosea camere frigorifice de depozitare a produselor, care funcționau în condiţii insalubre.

A fost semnalată prezenţa rozătoarelor, în aceste zone. De asemenea, întreg spațiul de depozitare era neigienizat de o perioadă îndelungată de timp, având depuneri masive de mâzgă, praf, resturi de ambalaje, rugină, chedere rupte, aglomerări de gheaţă şi zăpadă.

În acest context, operatorul economic a fost sancționat cu:

  • amendă contravențională în valoare de 18.000 lei
  • oprirea temporară a comercializării produselor şi a prestării serviciilor în întreaga unitate până la remedierea deficienţelor (igienizare, dezinfecţie, deratizare).

Comisarii CJPC Bihor vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul acțiunilor de control.

Distribuie informația
Alte știri