Acțiuni ale polițiștilor bihoreni, pentru siguranța cetățenilor, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Polițiștii bihoreni sunt la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Ziua Internațională a Copilului și de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Pe parcursul întregii perioade, peste 900 de poliţişti sunt în stradă, iar, în medie, 110 patrule de siguranţă publică acționează zilnic și au ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

             – 369 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune, până în prezent, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. Aproape 220 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

Astfel, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., au fost aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 170.135 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 219 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 58 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, au fost sancționați 18 bicicliști, șapte pietoni, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

*

Exemple:

Au rămas fără permis pentru 3 luni, după ce au fost depistați de polițiștii rutieri orădeni în trafic, în timp ce conduceau cu viteză excesivă.

Vineri, 2 iunie a.c., la ora 23.01, pe strada Nufărului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 50 de km/h.

De asemenea, sâmbătă, 3 iunie a.c., la ora 00.32, tot pe strada Nufărului din Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Oșorhei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 50 de km/h.

Ambii conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

ATENŢIE!

 – Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

*

Depistați de polițiștii bihoreni în trafic, în timp ce conduceau sub influența drogurilor.

Vineri, 2 iunie a.c., la ora 03.10, pe drumul comunal 87, în localitatea bihoreană Șauaieu, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din comuna Budureasa, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism.

De asemenea, vineri, 2 iunie a.c., la ora 23.20, pe strada Făcliei din municipiul Oradea, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testărilor preliminare de drog, ale căror rezultate au fost pozitive, în ambele cazuri, există suspiciunea că tinerii ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

*

Băile Felix / Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Vineri, 2 iunie a.c., în jurul orei 19.22, pe strada Primăverii din Băile Felix, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din municipiul Sibiu,. Județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,43 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

*

          Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau fără permis.

Vineri, 2 iunie a.c., pe drumul comunal 64, în localitatea bihoreană Cordău, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile – Felix au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la 31 mai a.c., la ora 20.40, pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Oșorhei, în timp ce conducea un autoturism, tot fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Distribuie informația
Alte știri