Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru siguranța traficului, în minivacanța de Crăciun

În perioada 21 – 26 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.


Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în minivacanța de Crăciun, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.965 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate 21 de infracțiuni și 23 de tamponări.

70 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 10 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, trei pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.


*

Distribuie informația
Alte știri