Acțiuni de amploare la nivel național pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate

Foto: arhiva

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează, marți, peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

Operațiunea se desfășoară la nivel național. Polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.

Din totalul acțiunilor operative, un număr de 37 sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere.

De asemenea, 3 acțiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, iar o alta traficul de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.

În alte 10 acțiuni operative, pe linia combaterii criminalității informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară.

Sunt vizate și grupuri infracționale care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră, implicate în săvârșirea altor fapte penale aflate în competența de investigare a DIICOT.

Distribuie informația
Alte știri