Acțiunile de dezinsecție în Oradea, se reiau luni, 6 iunie

Primăria  Oradea anunță că în luna iunie, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecție, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului. Totodată, se vor efectua și tratamente fitosanitare la arbori/arbuști, arborii din specia platan și arborii din specia castan.

Aceste acțiuni se vor desfășura după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo din această perioadă:

– dezinsecție în perioada 06 – 10 iunie 2022, un tratament;

– dezinsecție în perioada 16 – 17 iunie 2022, un tratament;

– tratamente fitosanitare la arborii din specia castan, în perioada 06 – 10 iunie, o etapă;

– tratamente fitosanitare pentru arbori și arbuști, în perioada 06 – 10 iunie, o etapă;

– tratamente fitosanitare la arborii din specia platan, în perioada 06 – 10 iunie, o etapă;

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție suntavizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a acestora în timp ce pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare”, sustin reprezentantii Primăriei Oradea.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri