Activitatea UPU Oradea se va desfășura provizoriu în containere modulare

Primarul Ilie Bolojan anunță că peste 70% din lucrările la noua clădire a Spitalului Județean au fost finalizate. Actualul spațiu al UPU va fi reabilitat și integrat cu spațiul nou. Lipită de clădirea Spitalului Județean, noua construcție va găzdui mai multe funcțiuni medicale. La parter se va extinde unitatea de primiri urgențe.

Pentru realizarea lucrărilor, activitatea de primire urgențe se va desfășura provizoriu, în următoarele 3 luni, în 43 de containere modulare. Acestea vor fi amplasate pe platforma din fața spitalului. Primele 20 au ajuns. De săptămâna viitoare va începe configurarea acestora.

Ne propunem ca de luni, 15 iunie, toate activităţile de preluare a urgențelor să fie gestionate în containere modulare. In 15 septembrie, dacă nu vor apărea probleme deosebite, UPU să-şi desfăşoare activitatea în spaţiile reabilitate şi în cele nou construite. Mulțumesc tuturor celor care au avut probleme la UPU pentru înţelegerea dovedită în perioada derulării lucrărilor, spune edilul.

Lucrările la noua clădire, începute anul trecut, valorează 5 milioane de euro. Jumătate sunt finanțate de Ministerul Sănătății, jumătate de Primăria Oradea.

După provizoratul din această vară, la toamnă pacienții care vor ajunge la UPU vor fi primiți în una din cele mai moderne unități din țară, declara primarul Ilie Bolojan.

Alte știri