Adăpostul de noapte de pe str. Gutenberg, dotat cu încă două containere

În incinta Adăpostului de Noapte de pe str. J. Gutenberg nr. 8 au fost amplasate încă două containere, pe lângă cele 10 existente, destinate cazării persoanelor fără adăpost.Containerele achiziţionate de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea sunt dotate cu paturi, saltele, perne și încălzire proprie.

Persoanele fără adăpost care beneficiază de cazare în cadrul Adăpostului de Noapte și în cele 12 containere au acces la grupuri sanitare și dușuri, primesc un set de îmbrăcăminte și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

Pe perioada zilei, beneficiarii au parte de o serie de activități de socializare, vizionare de filme şi documentare, alese în funcţie de aria lor de interes, consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă și sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă.

În vara anului trecut, în cadrul unui protocol de colaborare încheiat între DAS Oradea și Universitatea din Oradea – Facultatea de  Arte, cu sprijinul profesorilor și studenților, containerele care deservesc Centrul Comunitar Gutenberg au dobândit o nouă înfățișare, prietenoasă și veselă.

Acum, în prag de sărbători fiecare dintre noi ar trebui să ne îndreptăm gândurile spre oamenii mai puţin norocoşi, cei care, din diferite motive sunt greu încercaţi de soartă, cei care nu au un acoperiş deasupra c 

Distribuie informația
Alte știri