Adela Lazăr: ”Oradea mea, ce dulce ești!”

La împlinirea a 10 ani de la prima expoziție numită „Chevalet”, „pictactrița” Adela Lazăr, stabilită de 14 ani în Oradea, ne-a „îndulcit” cu noul său vernisaj, „Oradea mea de turtă dulce”. Deschiderea expoziției a avut loc ieri, 5 decembrie 2018, la Teatrul Regina Maria din Oradea, unde au fost expuse 18 tablouri care înfățișează o parte din clădirile importante din Oradea, în realizarea operelor sale fiind incluse chiar și obiecte de uz casnic, precum sticluțele de parfum.

Printre cele mai importante clădiri reprezentate artistic de Adela Lazăr se află Palatul Vulturul Negru (reprezentat prin 2 tablouri, fiind și clădirea preferată a pictoriței), Palatul Moskovits-Miksa, Sinagoga Sion, Teatrul Regina Maria, Palatul Episcopal Greco-Catolic, florăria Florius Art etc., iar ajutorul său a venit chiar din partea fiicei sale, Anabela Tonț, de numai 5 ani.

„Închideți ochii”
Adela Lazăr și-a așteptat publicul cu tablourile acoperite cu eșarfe, iar invitaților li s-au sugerat să închidă ochii printr-un mesaj scris pe un ziar mare. „Am vrut să văd reacția lor reală, reacția lor pură, pe care nu puteam să o surprind dacă le-aș fi lăsat de la început tablourile la vedere”, a declarat „pictactrița” noastră.

Ca plan de viitor, Adela Lazăr se gândește să realizeze o expoziție formată numai din portrete caricaturizate.

Mălina Maria Guler, Jurnalism, An II

Distribuie informația
Alte știri