„Adevarul” publica stenograme din dosarul fostului adjunct de la Finante. Citeste ce discuta Dorel Patcas cu afaceristii de la care lua bani pentru a-i proteja

Dorel Pătcaş a ajuns in arest preventiv după ce a fost denunţat de trei afaceristi: petrolistul Vasile Boer, Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G şi constructorul Radu Ţiril.

Ultimul le-a spus procurorilor ca fostul director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor, iar apoi, din 2011, director executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice ar fi încasat, în perioada 2012-2014, 42.000 euro.

29.000 de euro au fost înmânaţi personal, iar restul de 13.000 de euro i-a primit prin intermediul lui Emil Udrea, un intermediar. Tranzacţiile s-au făcut cu ajutorul Adinei Dumbravă, rudă cu Ţiril.

” În schimbul acestei sume de bani, inculpatul Pătcaş Dorel trebuia să facă demersurile necesare pe lângă inspectorii care efectuau controale la societăţile comerciale conduse de oamenii de afaceri, astfel încât aceştia să nu constate eventuale aspecte penale şi pentru ca aceste controale să fie favorabile firmelor respective. În cursul lunii ianuarie 2014, Pătcaş, beneficiind de ajutorul femeii, a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 25.000 de lei (parte din suma totală de 29.000 de euro), prin întocmirea olografă a unui contract de împrumut fictiv, pretins a fi întocmit la 10 ianuarie 2013, semnat de unul dintre oamenii de afaceri şi o altă persoană, în condiţiile în care ştia că suma respectivă provine din comiterea unei infracţiuni de corupţie”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ziarul „Adevarul” publica si o discutie intre cei doi:

ŢIRIL RADU MARIUS: – (…) (n.n.-nu se înţelege) da’, când am aflat că am dosar penal, v-am zis că va fi bai, ştiam că va fi bai (…) (n.n.-nu se înţelege).

PĂTCAŞ DOREL: -Şi? ŢIRIL RADU MARIUS: – Băiatu’ ăla mi-o dat mie 13 mii de euro….

PĂTCAŞ DOREL: -Da’ îi treaba ta, mă, cu trenu’ (?) şi cu ăsta. Şi ai primit cu vârf şi-ndesat. Băi, io… eu m-am băgat în, în relaţia asta, pe care… n-o fost de fapt o relaţie, să te ajut. Cât am putut te-am ajutat. Ţi-am dat banii, m-am încurcat în, în… cu alţii să te ajut, mă! Cu primari, că ăsta şi tu numa’ să-ţi primeşti banii. Mi-o fost milă de tine, de-aia m-am implicat. Mi-o fost milă, că m-o rugat Adina. Vă rugăm, că-i neamu’ meu, că-i… nu ştiu ce. M-am implicat cât am putut să te ajut, până unde pot să te ajut. Şi şi cu banii împrumut…

ŢIRIL RADU MARIUS: –  (…) (n.n.-nu se înţelege) din ăia care trebuiau daţi.

PĂTCAŞ DOREL: -Ce bani împrumutaţi? Adică ce ai dat? Ce ai dat atunci?

ŢIRIL RADU MARIUS: – În total, 42 de mii de euro.

PĂTCAŞ DOREL: -Cui? ŢIRIL RADU MARIUS: – La Adina.

PĂTCAŞ DOREL: -42 de mii de euro ai dat tu la Adina?!

ŢIRIL RADU MARIUS: – Da.

PĂTCAŞ DOREL: -Tu eşti picat în cap, mă!

ŢIRIL RADU MARIUS: – Şi 5 mii de euro (…) (n.n.-nu se înţelege)

PĂTCAŞ DOREL: -Tu ai… bă! Cui i-ai dat, la Adina i-ai dat tu 42 de mii de euro?

ŢIRIL RADU MARIUS: -Da.

PĂTCAŞ DOREL: -Tu?!

ŢIRIL RADU MARIUS: -Da?

PĂTCAŞ DOREL: -Mă, da’ tu eşti…

ŢIRIL RADU MARIUS: – Acolo eram (…) (n.n.-nu se înţelege) de ce nu (…) (n.n.-nu se înţelege)?

PĂTCAŞ DOREL: -42 de mii de euro?!

ŢIRIL RADU MARIUS: – Da.

PĂTCAŞ DOREL: -Bă! Da’ tu eşti… Tu eşti, bă! De unde…? Tu ai visat undeva aşa ceva? Discuţia asta n-are rost acuma…

ŢIRIL RADU MARIUS: – Bun. Du-te tu la Adina şi socoteşte acolo…

Citeste mai multe in ADEVARUL

Distribuie informația
Alte știri