Adeverinţe de muncă false, pentru evitarea carantinei, depistate în Bihor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni au depistat 14 cetăţeni români care au încercat să evite instituirea măsurii de carantinare, prezentând la controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, adeverinţe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false.

În cursul zilei de 19.12.2021, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, 14 cetăţeni români, nouă bărbaţi şi cinci femei, domiciliaţi pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Arad.

Cu ocazia verificării pe lângă documentele de călătorie, aceştia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, adeverinţe simplificate de muncă emise de angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri