Adina Vălean, avizată pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, în urma audierii în comisia de specialitate a PE

Foto: facebook

Europarlamentarul Adina Vălean a fost avizată joi pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, în urma audierii în comisiile de specialitate ale PE.

Conferinţa preşedinţilor va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul Parlamentului va supune la vot alegerea Comisiei în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Dreptul la liberă circulaţie este foarte apreciat de cetăţenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Vălean în timpul discursului introductiv. Comisarul desemnat a declarat că va acţiona pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi va impune realizarea „Cerului unic european” pentru a reduce congestia spaţiului aerian şi a emisiilor. Ea va depune eforturi pentru a stimula utilizarea vehiculelor curate şi a implementa puncte de alimentare cu combustibil şi reîncărcare disponibile publicului. UE are un cadru solid pentru drepturile pasagerilor, însă acest aspect trebuie, de asemenea, îmbunătăţit a spus doamna Vălean. În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, ea a spus că va apăra bugetul Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru următorul cadru financiar multianual.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri