Administrația Bazinală de Apă Crișuri a adunat peste 22 de tone de deșeuri și continuă în ritm susținut campania de igienizare a cursurilor de apă

La începutul campaniei naționale ”Curățăm România”, Administrația Bazinală de Apă Crișuri și-a propus să schimbe percepția și atitudinea autorităților față de starea insalubră a cursurilor de apă, să responsabilizeze și să implice activ comunitatea și, nu în ultimul rând, să ofere riveranilor un model de bune practici prin cele 150 de acțiuni de igienizare programate în bazinul hidrografic Crișuri.

Până în prezent, pentru a curăța apele de deșeurile abandonate s-au mobilizat 230 de angajați și 590 de voluntari. Împreună am organizat 115 acțiuni de igienizare pe 68 de cursuri de apă și cinci acumulări. Acționăm pe întreg arealul bazinului hidrografic Crișuri: începând din partea de Nord, din bazinul hidrografic Ier și până în partea de Sud, în bazinul hidrografic Crișul Alb. În fiecare județ, ne bucurăm de buna colaborare cu autoritățile publice locale dar și cu instituțiile publice partenere și anume: Garda de Mediu, Agenția de Protecția Mediului și Romsilva. Mulțumim primăriilor și societății civile pentru că au înțeles mesajul campaniei și s-au implicat activ arătând astfel că le pasă de sănătatea comunității lor. În paralel cu acțiunile de igienizare, desfășurăm și acțiuni de verificare a stadiului de salubrizare pe raza Unităților Administrativ Teritoriale.” Pásztor Sándor, director ABA Crișuri.

În județul Bihor, angajații ABA Crișuri au acționat atât pe principalele cursuri de apă, și anume: Ier, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Canal-Colector, cât și pe afluenții acestora. De la începutul campaniei și până în prezent, echipa a adunat 8 tone de deșeuri și a desfășurat 45 de acțiuni de verificare pe raza UAT-urilor.

În județele Arad și Hunedoara, echipele noastre au igienizat râul Crișul Alb și principalii afluenți adunând nu mai puțin de14,4 tone de deșeuri, în mare parte PET-uri.

În funcție de condițiile hidrometeorologice, acțiunile de igienizare și verificare vor continuă până miercuri, 4 mai 2022.

Invităm societatea civilă, instituțiile publice și agenții economici să se implice în continuare în acțiunile de igienizare. Împreună Curățăm România. Puteți urmări evoluția campaniei pe Apele Române Crișuri | Facebook și pe Curățăm România | Facebook.

Distribuie informația
Alte știri