Administrația Bazinală de Apă Crișuri a început igiernizarea cursurilor de apă

Condițiile meteorologice au permis ca, începând cu această săptămână, A.B.A. Crișuri să demareze ample acțiuni de igienizare pe cursurile de apă din bazinul hidrografic.

Azi, 23 februarie, în Oradea, angajații instituției vor degaja materialul lemnos aflat în albia râului Crișul Repede. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Primăria Oradea și SC RER VEST și vizează malul drept al râului, pe tronsonul cuprins între podul Intelectualilor și Podul sf. Ladislau.

”Astfel, angajații A.B.A. Crișuri vor scoate din apă buștenii plutitori, copacii uscați sau pe cei doborâți de vântul puternic din ultiuma perioadă. Întrucât masa lemnoasă este plină de apă, aceasta se va lăsa pe mal pentru a se usca urmând ca ulterior să fie ridicată și transportată în centre speciale de colectare. Aceste acțiuni sunt necesare mai ales după perioada cu ape mari când buștenii purtați de ape pot amenința scurgerea acestora mai ales în zona podurilor sau a pragurilor de fund. ”  Ionel Avrigeanu, director A.B.A Crișuri.

Acțiunile de igienizare vor continua săptămâna aceasta în Oradea precum și în localitățile: Vașcău, pe râul Crișul Negru, în Ștei, pe Crișul Băița și în localitatea Sărsig, pe valea Fânațelor.

Săptămâna trecută, angajații A.B.A Crișuri au intervenit cu utilaje și bărci, în Oradea, zona Sovata, pe râul Crișul Repede, pentru a degaja un buștean de mari dimensiuni pe care apa l-a purtat până în zona podului evitând astfel eventuale pagube.

Alte știri