Administratiile judetene vor primi sprijin pentru deblocarea proiectelor transfrontaliere in domeniul sanitar

Consiliile județene din partea de vest a țării vor beneficia de sprijinul Ministerului Sănătății pentru elaborarea și depunerea unor proiecte transfrontaliere în domeniul sanitar. Si asta pentru a fi evitate problemele ce ar putea apărea o dată cu deschiderea liniilor de finanțare, la 1 iunie.

Ministrul sănătății,Florian Bodog și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, s-au întâlnit vineri, la Oradea, cu sefii consiliilor județene din Bihor, Satu-Mare și Timiș, pentru identificarea soluțiilor optime în vederea deblocării proiectelor transfrontaliere finanțate prin Programul România — Ungaria.
La discuții au mai luat parte și reprezentanții Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO).

„Am reușit să ajungem la o înțelegere și am făcut pași importanți pentru a debloca o situație cu care se confruntă Consiliile Județene din Vestul țării care doresc să depună proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Județene, Ministerul Sănătății și Consiliul Concurenței să elaboreze și să transmită documentațiile necesare, astfel încât la data lansării liniei de finanțare, adică pe 1 iunie, acești beneficiari să poată depune proiectele strategice pe domeniul Sănătății fără a întâmpina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potențial ajutor de stat”, a precizat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Distribuie informația
Alte știri