Administratorul unor firme din Capitală, urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Prejudiciul din dosar e de peste 2 milioane de lei

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, administrator al unor societăţi comerciale înregistrate în municipiul Bucureşti, este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru infracţiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la delapidare, fapte comise în stare de recidivă postcondamnatorie.

Omul de afaceri e acuzat că, în perioada 2019-2020 şi în anul 2022 a înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le administra facturi fictive de achiziţii de bunuri în valoare de milioane de lei, pentru a se sustrage de la plata taxelor către bugetul de stat.

Bărbatul este suspectat de asemenea că, pentru a primi un comision, a sprijinit activitatea unui om de afaceri care făcea evaziune fiscală şi delapidare şi căruia i-a emis facturi fictive în valoare de milioane de lei. Anchetatorii estimează că prejudiciul cauzat în urma unor astfel de acţiuni este de aproximativ 2,2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, bărbatul de 66 de ani, în calitate de administrator de fapt al unei firme, în perioada 26 – 31 martie, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţii de bunuri, în valoare totală de 5.969.040 lei TVA inclus, care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, în baza a patru facturi fictive emise o firmă tip ”fantomă”, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu suma de 299.855 lei, reprezentând TVA. Acuzaţiile în acest caz sunt de evaziune fiscală.

Procurorii îl suspectează pe bărbat şi că a emis facturi fictive, sprijinind un alt om de afaceri în activitatea de evaziune fiscală.

Distribuie informația
Alte știri