Adolescentul român Patric Iluț, marele câștigător al etapei World Rookie Tour din Cluj-Napoca!

Cluj-Napoca a găzduit, în weekend, cea mai mare competiție de skate din România, parte din circuitul mondial

Românul Patric Iluț (13 ani), supranumit The Flying Boy, a câștigat sâmbătă, 10 septembrie, etapa de Campionat Mondial de Skateboarding Under19 organizată în Skatepark Rozelor din Cluj-Napoca. Patric este lider mondial la categoria Under15 și a câștigat, pentru a treia oară în acest sezon competițional, clasamentul overall al unei etape. 68 de rideri de top din lume s-au înscris la prima etapă World Rookie Tour (WRT) de skateboarding organizată vreodată în Cluj-Napoca și cea mai mare competiție de skate din România. A descoperit skateboardingul în Germania, la  doar 5 ani, iar de atunci câștigă titluri și uimește întreaga comunitate de rideri profesioniști. Este cunoscut în comunitatea de rideri ca The Flying Boy, iar pe lângă competițiile dedicate juniorilor, s-a întrecut și a urcat pe podium și la concursuri unde a concurat  cu cei mai tari rideri adulți, la categoria PRO.

Concurenții s-au întrecut la disciplina STREET, cei de la masculin în cadrul celor două categorii de vârstă – GROMS (sub 15 ani) și ROOKIES (15-19 ani) – iar la feminin la categoria generală Under19 – GIRLS. Cel mai tânăr participant a fost o concurentă din România, Clara Nițulescu (11 ani).

Arbitrajul a fost realizat de celebrul Iztok Sumatic, Head Judge la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, alături de echipa sa. Ocupanții primelor trei locuri ale World Rookie Tour Cluj-Napoca la fiecare disciplină s-au calificat automat în marea finală WRT de la Innsbruck, Austria, care va avea loc în perioada 10 septembrie – 2 octombrie 2022.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri