ADR Nord-Vest: Se lansează primul apel de proiecte din cadrul proiectului MIND4MACHINES

Foto: facebook/ ADR Nord-Vest

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest lansează miercuri, 27 Aprilie, de la ora 11, în cadrul consorțiului european MIND4MACHINES, un apel de finanțare dedicat dezvoltării, testării și pregătirii lansării de soluții digitale, de automatizare sau robotică pentru industria prelucrătoare.

Evenimentul va avea loc online, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa: https://www.f6s.com/m4m-open-call-launch/about

Cu o alocare de 1.650.000 euro, apelul se adresează întreprinderilor care vor aplica pentru a dezvolta și furniza soluții digitale în parteneriat cu o firmă din industrie, cu rol de utilizator pilot, în vederea testării, validării și a finalizării inovației.

Apelul urmărește eficientizarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație prin tehnologii digitale de tip hardware, software, securitate cibernetică, conectivitate, soluții de stocare de tip cloud, inteligență artificială, Internet of Things (IoT), Big Data, soluții de robotică, automatizări industriale, învățare automată (machine learning).

Apelul constă în două scheme de finanțare nerambursabile, fără cofinanțare necesară, diferențiate în funcție de maturitatea inovației propuse:

  • ETAPA DE INOVARE pentru dezvoltarea produsului: proiecte cu bugete de maxim 120.000 euro și maxim 60.000 euro per aplicant
  • ETAPA DE PRE-COMERCIALIZARE pentru finalizarea inovației și sprijin pentru lansarea pe piață:  proiecte cu un buget maxim de 60.000 euro și maxim 30.000 euro per aplicant.

Partenerul industrial care va face parte din consorțiu poate beneficia de maxim 20% din bugetul proiectului.

Aplicațiile se vor completa în format electronic, limba engleză, până în data de 29 iunie 2022. Un proiect poate fi depus de către unul sau mai mulți dezvoltatori de soluții digitale și robotică împreună cu cel puțin un partener din industrie, fiind încurajate consorțiile transfrontaliere.

Minim 38 de proiecte câștigătoare vor fi implementate pe o perioadă de maxim 9 luni, începând din toamna anului 2022. Concomitent, firmele din aceste consorții vor beneficia suplimentar de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și accelerarea soluției inovatoare.

Acest apel de finanțare se derulează în cadrul proiectului MIND4MACHINES finanțat din programul Horizon 2020 de cercetare-dezvoltare-inovare al Comisiei Europene. Proiectul se implementează de către un consorțiu format din 11 organizații de tip agenții de dezvoltare, asociații, clustere, acceleratoare, institute de cercetare, centre de inovare și transfer tehnologic din 7 țări, sub coordonarea Camerei pentru Industrie din Istambul.

Companiile și start-up-urile interesate pot solicita detalii și îndrumare din partea experților ADR Nord-Vest, Departamentul de Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale.

Distribuie informația
Alte știri