Adrian Madar: În realitate, Oradea se dezvoltă pe impozitele populației, nu cu fondurile UE

Purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, consilierul local Adrian Madar, a declarat, vineri, că este o „iluzie” şi „o imagine deformată” indusă de administraţia locală a PNL ideea că Oradea se dezvoltă pe seama fondurilor europene, el adăugând că în realitate dezvoltarea oraşului este susţinută de impozitele orădenilor.

Cred că marea majoritate a concetățenilor noștri trăiesc cu iluzia că ceea ce se întâmplă în oraș se întâmplă cu o finanțare pe bani europeni. Acest aspect este departe de realitate. Din 2018 până în 2022, contribuția banilor europeni la ceea ce înseamnă funcționarea orașului a fost între 5% și 9%”, a declarat Adrian Madar.

Madar a menționat că între 80 – 84% din ce se întâmplă în oraş este finanţat din banii oraşului, 10% cu bani de la bugetul de stat şi între 5 şi 9% sunt bani europeni.

„Acestea sunt cifre, nu este politică, dar senzaţia mea e că oamenii au altă impresie despre cine contribuie. Şi asta este explicaţia pentru care primăria este nevoită să majoreze continuu impozitele, pentru că proiectele europene dacă nu le faci la timp, suporţi din buzunarul propriu”, a mai adăugat consilierul Adrian Madar.

Distribuie informația
Alte știri