Adrian Mutu își lansează cartea autobiografică la Sports Festival

Cartea autobiografică a lui Adrian Mutu, Revenirea din infern, va fi lansată sâmbătă, 11 iunie, de la 17:00, în cadrul Sports Festival. Evenimentul va fi organizat la hotelul Radisson Blu iar la el vor participa, alături de Adrian Mutu și de Cătălin Oprișan, vedete din lumea sportului care i-au fost aproape fostului căpitan al echipei naționale pe tot parcursul carierei sale. Printre acestea se va număra și celebrul antrenor al Briliantului, Cesare Prandelli, cel care a semnat și cuvântul-înainte al cărții.

Înainte de a încălța pentru ultima dată ghetele de fotbalist în cadrul meciului său de retragere, Adrian Mutu a îndrăznit să povestească cel mai dificil meci al său: cel cu sine însuși. Astfel, s-a născut autobiografia sa, scrisă în colaborare cu jurnalistul Cătălin Oprișan și publicată de editura Bookzone: ”Nu este o carte despre fotbal, ci una a confesiunilor, o carte în care Adrian Mutu a spus tot, tot ce presa nu a reușit să scrie și publicul și-ar fi dorit să afle.”

Născut în 1979, Adrian Mutu și-a început cariera în fotbalul profesionist la FC. Argeș, a continuat la Dinamo, iar, odată cu transferul la Inter Milano din 1999, a început o lungă poveste de dragoste cu fotbalul italian. Aceasta a fost întreruptă temporar odată cu plecarea la Chelsea și suspendarea sa în urma scandalului Cocaina. Totuși, după revenirea în peninsulă, Mutu a continuat să impresioneze, devenind Il Fenomeno, unul dintre cei mai îndrăgiți jucători străini din Seria A. Pe parcursul carierei sale internaționale, el a evoluat pentru Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Juventus, Fiorentina, Cesena, Chelsea și Ajaccio. Recent, a fost desemnat cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani. Căpitan al lotului național al României și golgheter all-time al echipei naționale alături de Gheorghe Hagi, Adrian Mutu este și astăzi o figură emblematică a sportului românesc, un briliant care încă nu și-a dezvăluit toate fațetele.

Distribuie informația
Alte știri