Adrian Năstase a venit la Oradea pentru conferința „Actualitatea lui Nicolae Titulescu”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a organizat marți, 12 aprilie a.c., Conferința „Actualitatea lui Nicolae Titulescu” susținută de Prof.univ.dr. Adrian Năstase Președintele Fundației Europene Titulescu și lansarea cărții „Două decenii de activitate la Fundatia Europeană Titulescu, 2002-2021”, apărute la Editura Fundației Europene Titulescu, București, 2022. Volumul a fost prezentat de Prof. univ. dr. Adrian Năstase, Prof. univ. dr. Gabriel Moisa şi Dr. Liviu Țăranu, iar moderatorul acestui eveniment a fost Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Aceste evenimente au fost organizate sub egida „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor”, manifestări cultural-științifice desfășurate cu scopul de a aduce plus valoare societății bihorene.
Organizată de instituția muzeală și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău, aflat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Universitatea din Oradea – Facultatea de Istorie, Relații Internaționale Științe Politice și Științele Comunicării, manifestarea s-a bucurat de prezența Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a reprezentanților autorităților locale, istorici, oameni pasionați de istorie și diplomație, dar și a numeroși tineri.

Adrian Năstase (n. 1950, București) – jurist, diplomat, profesor universitar și om politic, a evidențiat în prelegerea acestuia motivațiile ce au stat la baza alegerii temei ce a fost dezbătută atât de la masa prezidiului, cât și de cei prezenți în sesiunea de Q&A de la finalul prelegerii. Cei prezenți au putut astfel să intre în contact cu noțiuni diplomatice inițiate de Nicolae Titulescu, ce pot fi un catalizator al ideilor moderne. Elemente precum dreptul națiunilor la autodeterminare, volatilitatea granițelor și condiția rebus sic stantibus au făcut ca discursul serii să fie unul de o înaltă ținută pentru cei peste 160 de participați prezenți în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor.

Colocviile Muzeului Țării Crișurilor abordează o nouă direcție de dezvoltare prin care se dorește invitarea în calitate de conferențiari a personalităților marcante pe plan național și internațional cu scopul de a aduce plus valoare societății bihorene, o fereastră spre realitatea cotidiană.

Distribuie informația
Alte știri