Adrian Năstase, declarație despre creșterea pensiilor cu 40%: ”Totul este mai curând o jucărie electorală”

Foto: evz.ro

Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD, susţine că pensiilor nu pot fi majorate cu 40 la sută din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus. Astfel, fostul premier se poziţionează de partea liberalilor care iau în calcul o creştere de doar 10 la sută.

„Nu poți să oferi o creștere de 40 la sută pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani. Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală şi eu n-am fost niciodată de acord cu aşa ceva. Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani şi pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase la EVZ TV, citat de Ştiripesurse.

El a mai spus că este conștient că nu-și va atrage simpatie pentru aceste declarații, dar a subliniat că pensiile ar trebui să crească la începutul anului cu 15-20%, după care orice altă majorare să se facă doar dacă o permite situația economică.

Social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă guvernul liberal nu crește cu 40% punctul de pensie de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

Distribuie informația
Alte știri