Adrian Pășcăluță este noul jucător al echipei de polo pe apă CSM Oradea

Originar din Republica Moldova, în vârstă de 18 ani împliniți, Adrian Pășcăluță a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional 2024/25.

Născut la Chișinău, la data de 8 Septembrie 2005, Adrian evoluează la poziția 2 (inter dreapta). El este stabilit în Oradea, unde a evoluat pe parcursul precedentelor sezoane, fie la nivel juvenil, fie la seniori.

Pășcăluță sosește de la concitadina CSU Oradea, acolo unde a evoluat în ultimul an în Superliga Națională de polo pe apă. Pe parcursul sezonului 2023/24, Pășcăluță a fost o piesă de bază a acestei echipe. De asemenea, alături de Crișul Oradea, el a fost principalul marcator al Campionatului Național U17 Masculin – ediția 2022/23. Adrian a cucerit, alături de Crișul Oradea, medalia de bronz la Campionatul Național U19 Masculin – ediția 2023/24.

Adrian deține cetățenia română. De altfel, a reprezentat Republica Moldova la nivel internațional în diferite întreceri de nivel juvenil până în anul 2022 inclusiv, fiind principalul marcator al acesteia. Alături de reprezentativa Republicii Moldova a obținut locul 1 în Liga Națiunilor.

Ulterior, după ce a obținut cetățenia, Adrian a participat alături de echipa națională a României la Campionatul Mondial U20 – ediția 2023. Pășcăluță a ajutat România să se califice la Campionatul European U19 Masculin – ediția 2024.

În prezent, Adrian Pășcăluță face parte din lotul echipei naționale U19 a României în vederea participării la Campionatul European destinat acestei categorii de vârstă.

Distribuie informația
Alte știri