Aeroport in criza. Tarom a renuntat la cursele din Oradea spre Milano si Barcelona care urmau sa inceapa din martie

Conducerea Aeroportului Oradea a anuntat in ultima zi a lunii februarie ca nu va incepe sa opereze cursele externe spre Milano respectiv Barcelona.

” Vă aducem la cunoștință decizia conducerii companiei Tarom de neîncepere a operării pe rutele Oradea – Milano(Bergamo) – Oradea și Oradea – Barcelona-Oradea în sezonul de vară 2019, conform notelor SG909/04 Feb 2019 și SG1747/25 Feb 2019.
Prin urmare, cursele RO411/2, Oradea-Milano(Bergamo) – Oradea și RO429/30, Oradea – Barcelona – Oradea vor fi retrase din toate sistemele în cel mai scut timp posibil. Vă rugăm luați măsurile necesare”, se araata in mesajul transmis de compania aeriana catre Aeroportul Oradea.

Conducerea Aeroportului a comunicat pe Facebook motivele acestei decizii:

„În ultimele săptămâni, împreună cu autoritățile județene și municipale, am inițiat numeroase acțiuni pentru promovarea primelor curse internaționale oferite de TAROM cu decolare din Oradea. Prețurile oferite pe ruta Oradea – Milano (Bergamo), respectiv Oradea – Barcelona (El Prat) sunt accesibile, putem spune chiar bune, având în vedere serviciile oferite. Cu toate acestea, din informațiile pe care le avem, vânzarea biletelor pe cele două rute a rămas cu mult sub nivelul așteptărilor, media biletelor vândute fiind în jur de 7 bilete/cursă.
În urma acestora, operatorul național a decis retragerea din orarul de vară a celor două curse”, sustine conducerea aeroportului.

Dupa aceste anunturi, viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta a reactionat pe Facebook:

„Având în vedere decizia de azi a Tarom, Aeroportul Oradea rămâne fără nicio cursă internațională.  Cer public conducerii Consiliului Județean Bihor, măcar în al 12-lea ceas, să accepte intrarea Municipiului Oradea în acţionariatul aeroportului, pentru ca împreună să găsim o rezolvare urgentă a acestei probleme”, a scris Birta pe reteaua de socializare.

 

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri