Aeroportul din Debrețin da o puternica lovitura concurentei din Oradea. Wizz Air anunta 7 noi destinatii din orasul maghiar

O nouă aeronavă Airbus A320 va fi adusă la Debrețin de către Wizz Air care va lansa şapte curse noi, a anunţat luni la Budapesta directorul executiv al companiei aeriene, József Váradi.

Compania aeriană low-cost va porni curse de la mijlocul lunii decembrie către Dortmund, Basel, Doncaster Sheffield şi Barcelona, iar începând de anul viitor, de la finele lunii martie, şi spre Larnaca, Palma de Mallorca şi Malta. În plus, compania şi-a majorat numărul de zboruri săptămânale de la două la trei către Paris şi Tel Aviv, relateaza hirado.hu

Potrivit lui József Váradi, Debrețin a ajuns într-o poziţie foarte favorabilă din momentul în care Ryanair şi-a închis baza din Oradea, astfel că aeroportul poate contribui la dezvoltarea regiunii. După lansarea curselor de la Debrețin, vor fi disponibile 14 destinaţii în 11 ţări.

Primarul oraşului Debrețin, László Papp a declarat ca până la sfârşitul anului 2019, datorită majorării numărului de zboruri, traficul pasagerilor în aeroport ar putea creşte la 600.000. Astfel, Debrețin va deveni polul aviaţiei regiunii – a adăugat acesta.

Distribuie informația
Alte știri