Aeroportul Oradea continuă investițiile pe fonduri europene

Fiind ultimul exercițiu financiar în care Uniunea Europeană alocă bani pentru infrastructura aeroportuară, mobilizarea celor din Oradea a dat roade. Nu se poate vorbi că au prins ultimul tren, ci vorba directorului adjunct de la Aeroportul Oradea, Eugen Tuduc, „ca să vină pasărea, trebuie să pregătești cuibul”.

Despre Proiectul de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii aeroportuare Oradea, în valoare de peste 132 de milioane de lei, din care 95 de milioane lei reprezintă finanţare europeană prin POIM 2014 – 2020, a vorbit în conferința de presă, managerul general, Răzvan Horga.

 „La finalul lunii octombrie am putea semna contractul sau cel mult în decembrie, fiind în grafic cu execuţia lucrărilor până la termenul asumat, 31 decembrie 2023″, mai spune Horga.

Cu banii din proiect se va extinde pista de decolare aterizare de la 2.100 la 2.500 de metri, ceea ce va facilita operarea fără restricții din punct de vedere al lungimii de referință pentru toate aeronavele de categorie „C” de tip Boeing 737 seriile 300….900 și Airbus 320/321. De asemenea, se va mări platforma de debarcare / îmbarcare. Prin acelaşi proiect va fi instalat un sistem de balizaj astfel încât o parte din zborurile care survolează oraşul să vină din partea de sud, pentru a reduce traficul aerian deasupra municipiului, şi se vor achiziţiona echipamente necesare desfăşurării activităţilor de întreţinere şi mentenanţă.

În paralel, Aeroportul Oradea mai implementează un proiect, în valoare de 72,2 milioane de lei, semnat la începutul anului, entru împrejmuirea perimetrului cu un gard inteligent, construirea unui drum perimetral şi o nouă remiză PSI, cu achiziţie de echipamente, proiect care va fi finalizat tot până 31 decembrie 2023. Lucrarea a fost deja adjudecată.

Ambele proiecte trebuie finalizate în luna decembrie a anului viitor.

Distribuie informația
Alte știri