Aeroportul Oradea se modernizează cu bani europeni

foto/ facebook.com/AeroportOradea

La conferinţa de presă organizată odată cu începerea proiectului „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Oradea”,conducerea instituţiei a prezentat public obiectivele acestui proiect, precum şi dotările de ultimă oră ce urmează a fi făcute. De menţionat că datorită acestui proiect, Aeroportul orădean a evoluat de la statutul de aeroport deschis traficului internaţional la cel de aeroport internaţional.

Contract de finanţare, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a fost semnat la începutul acestui an, pe 6 ianuarie, la Ministerul Transporturilor, iar lucrările vor fi gata anul viitor, au declarat directorul general al regiei Aeroportul Oradea, Răzvan Horga, şi directorul adjunct Eugen Tuduc. Proiectul are o valoare totală de 72,279 milioane lei, sumă din care 85% reprezintă contribuţia UE (49,4 milioane lei), 13% contribuţia bugetului de stat al României (7,5 milioane lei), iar 2% contribuţia Aeroportului (1,16 milioane lei).

„Sîntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Mai avem încă un proiect în faza de evaluare la Minister, pentru prelungirea pistei. Ambele proiecte sînt foarte importante pentru aeroport şi pentru Oradea deoarece vor permite modernizarea unei infrastructuri învechite”, spune Răzvan Horga.

Proiectul prevede, în premieră pentru Oradea, construirea unui gard perimetral inteligent cu o lungime de 9.200 metri şi o înălţime de 2,5 metri, echipat cu nişte senzori acustici capabili să detecteze mişcarea unei persoane de la 5 metri, a unui vehicul de la 10 metri, şi orice săpătură efectuată la mai puţin de 20 de metri. Dacă senzorii detectează o eventuală intruziune, toate camerele de supraveghere, atît cele fixe cît şi cele mobile, se orientează automat pe zona respectivă, iar personalul de pază este alertat.

În total, sunt 6 obiective ce vor fi finanţate prin acest program.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri