Aeroportul va avea un sistem de radiocomunicație care va permite aterizarea avioanelor dinspre Nojorid limitând poluarea fonică din Oradea

foto/ facebook.com/AeroportOradea

La începutul acestei săptămâni a fost publicată procedura de licitație pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului din Oradea. Sunt prevăzute două investiții:

  • extinderea, spre Nojorid, a pistei aeroportului cu 400 de metri. Pista extinsă va avea o lungime de 2500 de metri și va putea prelua aeronave de capacitate mai mare;
  • un sistem de radiocomunicație care va permite aterizarea, în orice condiții, a aeronavelor și dinspre Nojorid. Având în vedere că ne propunem să creștem numărul de curse de pe aeroport, această dotare va permite limitarea poluării fonice în zona limitrofă aeroportului, dinspre Oradea.

Valoarea estimată a proiectul este de 81,5 milioane lei, iar durata de implementare este de 13 luni de la semnarea contractului. Ofertele firmelor interesate vor putea fi depuse până în data de 13 mai 2022. Proiectul este finanțat din fonduri europene.

Ne propunem ca până în toamna acestui an să adjudecăm licitația și să semnăm contractul de proiectare și execuție. La începutul anului viitor vom începe lucrările. Până la sfârșitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurată finanțarea din programul care se încheie la finalul anului viitor, a anunțat Ilie Bolojan.

Un risc major pentru toate proiectele de investiții pe care le derulăm în această perioadă este creșterea prețurilor la materialele de construcție. Asta înseamnă contracte întârziate și costuri suplimentare. Vom face tot posibilul ca pentru toate proiectele câștigate din fonduri europene să nu pierdem banii și să finalizăm în bună regulă lucrările. În paralel cu licitația se derulează procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului și de avizarea documentațiilor pentru semnarea contractului de finanțare.
Mulțumesc colegilor de la aeroport și partenerilor de la Transporturi pentru stadiul în care am ajuns.

Distribuie informația
Alte știri