AFIR a deschis două aplicații pentru proiecte agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primește, în perioada 10 decembrie 2018 – 1 martie 2019, solicitări de finanțare prin submăsura 16.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Se pot finanța proiectele de înființare și funcționare a grupurilor operaționale pentru dezvoltarea de proiecte pilot și noi produse în sectorul agricol. De asemenea, se vor primi solicitări de finanțare pentru proiectele de înființare și funcționare a grupurilor operaționale pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse, prin submăsura 16.1a (pomicol) în perioada 10 decembrie 2018 – 15 martie 2019.
Alocarea financiară stabilită pentru prima sesiune de primire a solicitărilor de finanțare pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale în sectorul agricol este 6,7 milioane de euro și de aproape 5,82 milioane de euro pentru sectorul pomicol.

„Dezvoltarea proiectelor pilot, atât în sectorul agricol, dar mai ales în cel pomicol, reprezintă o oportunitate excelentă pentru fermierii români de a fi inovativi și de a deveni competitivi, la nivel european. Practic, se oferă posibilitatea realizării cercetării pentru obținerea unor soluții în vederea eficientizării tehnologice, dar și pentru crearea de noi produse, iar pentru acestea beneficiarii au la dispoziție 500.000 de euro”, susțin reprezentanții AFIR, într-un comunicat de presă.

Cererile se depun online pe pagina oficială a Agenției, iar pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții interesați au la dispoziție Ghidul solicitantului și anexele aferente sM 16.1 și 16.1a, documente pe care le pot consulta pe site-ul Agenției, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri