AFIR: Fermierii şi procesatorii din România pot achiziţiona hale şi grajduri fără a mai parcurge procedura de achiziţii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat marţi că fermierii şi procesatorii din România pot achiziţiona hale şi grajduri prin Baza de date cu preţuri de referinţă a agenţiei fără a mai parcurge procedura de achiziţii.

Astfel, pe pagina oficială de internet a agenţiei a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu preţuri de referinţă pentru silozuri, sere, hale şi grajduri utilizat pentru stabilirea modalitaţii de introducere de noi elemente şi de actualizare a informaţiilor de către traderi, potrivit news.ro.

Începând cu 27 iunie, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în Baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR proiecte tip pentru hale şi grajduri. După verificarea de către personalul agenţiei a noilor repere introduse şi publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privaţi ai PNDR vor putea achiziţiona direct respectivele produse sau ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziţie prin selecţie de oferte.

Preţurile din Baza de date sunt exprimate în euro sau dolari şi nu includ TVA. Preţul înscris reprezintă preţul de vânzare către beneficia, cu transport, montaj, instructaj personal, punere în funcţiune, alte taxe etc. Preţul afişat on-line nu va cuprinde şi preţul serviciilor de proiectare, acestea fac obiectul procedurii de achiziţii pentru beneficiari privaţi.
Foto: kismetal.ro

Distribuie informația
Alte știri