Află exact când vine autobuzul tău! Consiliul Judeţean a lansat aplicaţia mobilă BusBihor

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a lansat, joi, aplicaţia mobilă BusBihor a programului judeţean de transport public, în care sunt incluşi, în premieră naţională, nu mai puţin de 42 de operatori licenţiaţi de transport, cu 257 de mijloace de transport. Această aplicație are un rol informativ și se adresează tuturor persoanelor care utilizează serviciul de transport public de persoane prin curse regulate în județul Bihor.

Programul prezintă toate informaţiile posibile, în timp real, privind mobilitatea microbuzelor sau autobuzelor, orice rută, numărul de înmatriculare al autobuzului, poziţia lui pe teren, între staţii, când şi cu ce întârziere ajunge într-o anumită staţie etc. Călătorii vor putea, anonim, să aprecieze o cursă, prestaţia şoferului, curăţenia în mijlocul de transport etc, dar şi să semnaleze aspecte mai puţin plăcute, reclamaţii şi sugestii.

„Vreau să vă anunţ că s-a reuşit anul trecut, 100%, să se monteze pe fiecare mijloc de transport care efectuează curse regulate în judeţul Bihor aparate GPS. Doar cu două firme micuţe nu ne-am descurcat, care ulterior s-au retras, fiindu-le retrase licenţele de transport. Dar am reuşit să se facă primii paşi pentru a ieşi din zona gri a transportului în comun”, a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Preşedintele CJ Bihor a mai afirmat că „următoarea etapă prevede ca nodurile importante din judeţ să aibă toate staţii de aşteptare, autogări, cu afişare concretă”.

Consiliul Judeţean a finanţat acest program cu o sumă de 252.000 de lei, din care 200.000 de lei s-au folosit pentru închirierea, pe doi ani, a 290 de aparate GPS pentru a fi montate pe vehicule, fiind amplasate 257 de GPS-uri, iar 52.000 de lei au revenit pentru aplicaţia mobilă, care va rămâne în proprietatea judeţului.

Distribuie informația
Alte știri