AgentGreen: cel mai încărcat camion de lemne dus ilegal la Schweighofer Sebeș

Facebook/ Agent Green

Cel mai încărcat camion cu lemn depistat vreodată în România a fost surprins luna trecută de activiștii de mediu de la Agent Green.

Transportul record avea ca destinație fabrica Schweighofer din Sebeș, iar organizația susține că nu se știe proveniența lemnului.

”Cel mai încărcat camion cu lemn depistat vreodată în România. Transportul record a avut destinația HS (fosta Holzindustrie Schweighofer): 62,97 de metri cubi de lemn încărcați într-un singur ansamblu cu 6 osii (3 osii pe capul tractor AG35DSA încărcat cu 28,52m3 și alte 3 osii pe remorca B350DSA încărcată cu 34,45 m3). Firma exploatează în munții Piatra Craiului și Făgăraș, amestecă lemnul în depozitul din Rucăr de unde livrează direct către firma austriacă care de obicei se bucură că are acte de arătat însă habar nu are cu adevărat despre proveniența lemnului. Fotografiile au fost realizate de investigatorii Agent Green la 1 iunie la fabrica Schweighofer din Sebeș”, se arată în postarea Agent Green.

Conform legislatiei, transportul de mare tonaj cu cate 3 osii pe capul tractor si remorca este ilegal. Maximul admis este 2+3.

Distribuie informația
Alte știri