AJOFM Bihor pregăteşte „Târgul de cariere”, cel mai mare eveniment de profil din județ şi din ţară

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor în calitate de partener al proiectului CARRER – “Rețea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță” – ROHU 331, proiect finanţat din FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Interreg V-A România-Ungaria, organizează „Târgul de cariere”, o premieră pentru şi pentru ţară. Se doreste crearea unui sistem care să permită exploatarea mai bună a capacităţilor existente în Bihor și Békés.

Proiectul intentionează să fie un răspuns pentru multe dintre dificultățile socio-economice cu care se confruntă cetățenii fără loc de muncă din cele două județe, respectiv tinerii aflaţi la începutul carierei profesionale.

„Târgul de cariere”, cel mai mare eveniment de orientare în carieră din județul Bihor, adresat tinerilor, principalul grup țintă al evenimentului, dar şi familiilor acestora, care intenționează să se informeze despre oferta educaţională şi situaţia locurilor de muncă oferite de angajatori în prezent şi în perspectivă, se desfăşoară în a doua parte a lunii octombrie 2019. La eveniment se estimează participarea unui număr de 50 de angajatori care îşi vor prezenta procesele de lucru specifice domeniilor de activitate, dar şi nevoia de resurse umane, respectiv aptitudinile şi abilităţile specifice necesare ocupării posturilor din organizaţie. De asemenea, vor fi prezente instituţii de învăţămînt superior care îşi vor prezenta oferta educaţională din prezent şi perspectivă, în concordanţă cu piaţa forţei de muncă mereu în schimbare.

În cadrul evenimentului „Târgul de cariere” vor fi prezenţi furnizori de formare profesională autorizaţi, al căror rol este acela de a oferi prin programe de formare profesională adecvate, abilităţi şi competenţe specifice fiecărei profesii, necesare angajatului pentru a performa la locul de muncă. Inspectoratul Școlar al judeţului Bihor îşi va prezenta oferta educaţională din prezent şi perspectivă, printr-un număr de 15 unităţi de învăţământ, care să stârnească interesul tinerilor, principalul grup țintă al evenimentului, precum şi familiile acestora, care intenționează să se informeze despre toate posibilităţile de studiu pentru tineri în paralel cu dobândirea de aptitudini şi abilităţi specifice necesare unor meserii căutate pe piaţa forţei de muncă.

Pe această cale, AJOFM BIHOR aşteaptă sugestii, idei, din partea viitorilor expozanţi, respectiv intenţia acestora de participare. Persoană de contact: Moise Maria, e-mail: maria.moise@bh.anofm.ro, tel.0744 531541.

Distribuie informația
Alte știri