AJOFM Bihor si Societatea Caritabila „Don Orione” au pus Oradea pe primul loc in privinta orientarii in cariera, VIDEO

foto/ arhiva

 Oradea devine reper pentru Romania in ceea ce priveste piata fortei de munca si a orientarii in cariera. Asta gratie proiectului transfrontalier, lansat la data de 22 iulie, in valoare de 2,5 milioane de euro. Acesta include 5 „actori” importanti. Este vorba de AJOFM Bihor, Societatea Caritabila „Don Orione”, precum si Prefectura judetului Bekes, Camera de Comert si Industrie a Judetului Bekes si Fundatia pentru Dezvoltarea Intreprinderilor din Judetul Bekes. Primul eveniment major al proiectului se deruleaza timp de doua zile la Oradea.

Curtea Cetatii din urbea de pe Crisul Repede a fost luata cu asalt miercuri, 23 octombrie, la Bursa locurilor de munca si orientare in cariera, manifestare organizata in premiera in Romania, apreciata de ministrul secretar de stat, Elena Solomonesc, prezenta la deschidere.

“Tinerii sunt comoara cea mai de pret a familiei si a societatii. Dupa modelul in care sunt educati si mediul in care cresc, ei vor fi soarele sau furtuna zilei de maine”, a spus in debutul evenimentului presedintele  Societatii Caritabile „Don Orione”,   parintele Mihai Fecheta.

Conform organizatorilor, peste 5000 de tineri absolventi de clasa a VIII-a si a XII-a din Bihor vor trece, timp de doua zile, pe la standurile celor 50 de companii din judet care isi prezenta procesele de lucru specifice domeniilor de activitate, dar si nevoia de resurse umane. In cadrul targului au standuri si formatorii de formare profesionala autorizati, 10 la numar, dar si reprezentanti ai celor 5 universitati din Oradea.

In cadrul evenimentului, Inspectoratul Scolar al judetului Bihor isi prezenta oferta educationala din prezent si perspectiva, cu standurile a 22 de licee tehnologice, menite a starni interesul absolventilor, principalul grup tinta al manifestarii.

Distribuie informația
Alte știri