Ajută copiii din centre de plasament să ajungă MARI! Fii mentor-voluntar in Bihor

<a href="https://pixabay.com/users/niekverlaan/">niekverlaan</a> / Pixabay

Programul educaţional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din Bucureşti şi 24 de judeţe, inclusiv Bihor. 1000 de voluntari noi sunt aşteptaţi să se implice dăruind 3 ore/ săptămână unor copii şi adolescenţi care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme şi să împartă cu ei din cunoştinţele lor.

„Separaţi de familiile lor, aceşti copii minunaţi sunt foarte vulnerabili şi au mare nevoie de prieteni şi mentori care să le ofere atenţie, curaj şi un model pentru o viaţă mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe şi să devină un adult fericit, responsabil şi sănătos. Copiii au un potenţial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să îşi descopere drumul.” – Iarina Taban, director executiv şi fondator Ajungem MARI.

Până pe 28 februarie Ajungem MARI caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puţin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs. Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi să îi asculte.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie.

Detalii despre program şi înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secţiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul educaţional al Asociaţiei Lindenfeld se desfăşoară în Bucureşti şi 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

niekverlaan / Pixabay
Distribuie informația
Alte știri