Ajutoarele de încălzire ar putea fi majorate

Statul vine și în această iarnă în ajutorul românilor care nu-și pot acoperi cheltuielile pentru încălzirea locuinței. Parlamentarii au propus majorarea cuantumului pentru ajutorul de căldură, indiferent de modalitatea de încălzire a casei. Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie de votul favorabil al parlamentarilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit inițiatorilor propunerii legislative, cuantumul ajutorului pentru gaze naturale ar urma să se majoreze cu peste 60%, iar valoarea ajutorului pentru combustibili solizi sau petrolieri ar urma să se ajusteze cu peste 120%.

Mai exact, persoanele care au un venit net mediu lunar de până la 155 de lei și utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinței ar urma să primească, potrivit documentului, o sumă de 429,5 lei, față de 262 de lei, cât este valoarea ajutorului în prezent.

Pe de altă parte, persoanele care folosesc pentru încălzirea locuinței lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și au un venit net mediu lunar de155 de lei, ar putea primi o sumă de 120 de lei. În prezent, aceste persoane primesc 54 de lei.

Totodată, proiectul legislativ prevede și majorarea plafonului de venituri până la care se pot primi aceste ajutoare pentru încălzirea locuinței de la 615 lei la1.082 de lei. Dacă va ajunge să se aplice, proiectul de act normativ va da posibilitatea mai multor persoane din țara noastră să solicite ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Foto: a1.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri