Ajutor de 1400 de lei pe an acordat familiilor vulnerabile pentru plata facturilor la energie

Foto: MIPE

Pensionarii, persoanele cu dizabilități cu venituri mici, persoanele care primesc ajutor social și familiile care primesc alocație de susținere vor beneficia în 2023 de un ajutor financiar de 1.400 de lei pentru plata facturilor sau a datoriilor la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne de foc, etc, scrie Avocat.net

Sprijinul pentru plata facturilor la energie va fi de 1.400 de lei, iar suma va fi acordată în două tranșe de câte 700 de lei, printr-un card ce va fi emis și distribuit de Poșta Română. Atât distribuția cardurilor de energie în baza cărora se va acorda ajutorul bănesc, cât și plățile ce vor putea fi făcute de beneficiarii acestora se vor face prin intermediul Poștei Române.

Sprijinul va fi acordat în luna februarie și în luna septembrie a anului viitor. Beneficiarii vor primi automat cardul de energie, prin corespondență cu confirmare de primire. Cardul este gratuit, dar dacă este pierdut, costurile de reemitere și distribuire vor fi suportate de către beneficiarul acestuia.

Cardul de energie va fi nominal și va conține date de identificare și securitate, va fi valabil pe teritoriul României și va putea fi utilizat numai în rețeaua teritorială a Poștei Române, pentru decontarea facturilor emise de furnizorii de energie.

În situația în care unul sau mai mulți beneficiari au aceeași adresă de domiciliu și sunt cuprinși în lista de beneficiari întocmită de MMSS, se va emite un singur card de energie pe care vor figura toți beneficiarii care au aceeași adresă de domiciliu, nefiind permisă emiterea mai multor carduri pentru aceeași adresă de domiciliu.

Distribuie informația
Alte știri