Al doilea român infectat cu coronavirus – un alt membru al echipajului de pe vasul de croazieră din Japonia

Un al doilea cetățean român a fost confirmat cu coronavirus, fiind vorba tot despre un membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia până astăzi, anunță Ministerul român de Externe.

La bordul navei se află peste 3.700 de persoane, printre care și 17 români – 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Bilanțul celor infectați pe nava Diamond Princess depășește 540, iar miercuri vasul a ieșit din carantină.

Primul caz al unui român infectat cu coronavirus la bodul vasului de croazieră a fost confirmat săptămâna trecută, fiind vorba despre un bărbat angajat la bucătăria navei.

La bordul navei se află 17 români – 15 membri ai echipajului și 2 pasageri – iar MAE preciza că miercuri, după finalizarea perioadei actuale de carantină, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Alte știri