ALARMANT: Una din trei scoli din Bihor nu are autorizatie de functionare

Autoritatile au verificat in ultimele doua saptamani stadiul de pregatire a unitatilor de invatatmant din judet pentru noul an scolar.

În urma controlului s-au constatat următoarele aspecte :
Din totalul de 203 unități de învățământ verificate, un număr de 126 ( 62 %) au autorizații sanitare de funcționare. Motivele principale pentru care un număr de 77 ( 38 %) nu au autorizații de funcționare sunt:
 Lipsa apei potabile în rețea;
 Lipsa grupurilor sanitare interioare; lipsa uşilor la grupurile sanitare;
 Surse de apă potabilă necorespunzătoare biologic și chimic;
 Lipsa împrejmuirilor,
 Prezenţa sobelor metalice.
În perioada următoare, Direcţia de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean vor efectua la 14 unităţi de învăţământ o reverificare a aspectelor constatate şi a măsurilor luate pentru remedierea anumitor probleme. (de exemplu la Borod – Realizare împrejmuire, Repararea instalațiilor de apă potabilă, la Măgeşti – Montat sobă de teracotă, Repararea și completarea gardului de împrejmuire, Şimian- Lipsă uşi toalete, lipsă împrejmuire curtea şcolii). În cazul nerespectării măsurilor indicate în urma reverificării se vor aplica amenzile prevăzute de lege.

scoli neautorizate sanitar

foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri