Alături de nevăzători, la Festivalul Internaţional de Creaţie Literară

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a sprijinit şi a fost alături de Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Interjudeţeană Bihor – Sălaj la Festivalul Internaţional de Creaţie Literară pentru Nevăzători. Evenimentul, intitulat „Paşii Profetului”, la a XXIX –a ediţie, a adunat un număr impresionant de nevăzători, atât din ţară cât şi din străinătate, precum şi preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România – dl Tudorel Tupiluş, dl Ionel Vila – secretarul municipiului Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi s-a desfăşurat în Băile Felix.

Festivalul, apreciat şi mult aşteptat de nevăzători, indiferent de vârstă, a cuprins mai multe secţiuni: poezie, proză, epigrame iar jurizarea lucrărilor din cadrul festivalului a fost realizată de oameni de cultură, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România.

„Mă bucur că m-aţi primit cu atât de multă căldură, că azi pot să fiu alături de dumneavoastră şi salut orice iniţiativă a asociaţiei prin care reuşim să fim împreună, să identificăm nevoile, să găsim soluţiile potrivite dar şi să ne bucurăm împreună de momente speciale, cum este acest festival. Mulţumesc pentru diploma de merit acordată şi pentru faptul că am onoarea să înmânez la rândul meu diplomele de apreciere. ”, a precizat directorul DAS Oradea, dna Arina Moş.

Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Interjudeţeană Bihor – Sălaj este o organizaţie nonguvernamentală naţională care reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.
Scopul acestei festivități a fost de a le aduce un zâmbet, o bucurie celor care sunt mai triști ca noi, având ca obiectiv susținerea demnității, a drepturilor acestor persoane şi promovarea participării lor la viaţa comunitară fiind totodată o ocazie de a sensibiliza comunitatea şi de a transmite mesajul: „Facem parte din această comunitate!”

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri