Alături de tinerii cu sindrom down din Oradea

Ca în fiecare an, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să sărbătorească alături de Asociaţia Down din Oradea, a XIII-ea ediţie a Zilei Mondiale a Sindromului Down.

Evenimentul s-a desfăşurat la Liceul ”Don Orione” din Oradea, unde tinerii şi adulţii cu sindrom Down şi-au dovedit abilităţile intelectuale, artistice şi sportive, manifestările debutând cu defilarea organizaţiilor participante. Festivitatea a continuat cu prezentarea unui film cu activităţile desfăşurate de către membrii Asociaţiei Down Oradea pe parcursul anului 2017, deviza membrilor fiind „What I bring to my community”. A urmat un concurs sportiv, în cadrul căruia tineri şi adulţi cu probleme intelectuale și de dezvoltare din Oradea şi judeţul Bihor s-au întrecut în cadrul competiţiilor sportive: parcurs aplicativ( sărituri pe două picioare din cerc în cerc, rostogoliri laterale, aruncarea mingii la o ţintă) şi tenis de masă (în fotoliu rulant sau cei cu probleme neuromotorii).

Prin aceste manifestări se doreste sensibilizarea comunității privind problemele cu care se confruntă persoanele cu sindrom Down şi dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a acestora.

Distribuie informația
Alte știri