ALDE Bihor anunță că partidul își reface grupurile parlamentare

Grupul deputaţilor ALDE din Camera Deputaţilor va fi reînfiinţat. Mesajul a fost distribuit pe Facebook, de filiala  Bihor, dupa ce, luni, deputatul Ion Cupă a transmis că s-a reafiliat la acest grup, pe care îl părăsise la începutul lunii septembrie.

„Am decis refacerea grupului ALDE la Camera Deputaţilor. În urma discuţiilor cu toţi colegii mei, deputaţi ALDE, alături de care am construit în ultimii ani proiectul politic democrat – liberal am decis astăzi, 21 octombrie 2019, refacerea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaţilor, prin reafilierea mea la grup. Am făcut acest gest de reconciliere, absolut necesar, pentru a da posibilitatea miilor de membri ALDE să poată fi desemnaţi în secţiile de votare la alegerile care urmează. Este exprimarea, într-un moment limită pentru partid, a respectului meu pentru eforturile făcute de aceşti oameni de-a lungul anilor pentru a ţine în viaţă ALDE, un proiect care dacă nu ar fi fost lovit din toate părţile, ar fi fost astăzi poate principala forţă liberală din România”, afirmă Cupă, într-un comunicat.

Potrivit unor surse ALDE,  formațiunea  va anunța săptămâna viitoare și refacerea grupului din Senat, după ce senatorii Ilie Niță și Ionuț Sibinescu vor  reveni în partid și se va realiza astfel conditia ca 7 senatori alesi pe listele ALDE sa fie parte din grup. Liderul senatorilor ALDE va fi Calin Popescu Tariceanu.

În urma refacerii grupurilor parlamentare, ALDE va avea reprezentanți în secțiile de votare  din judet, a declarat președintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan.

Distribuie informația
Alte știri