ALDE Bihor pregătește listele de candidați pentru locale

ALDE Bihor va anunța în viitorul apropiat lista candidaților pentru alegerile locale din vară. Până acum, în interiorul partidului, au fost propuși candidați în peste 50 % dintre localitățile județului iar în perioada următoare aceștia vor fi măsurați într-un sondaj, înainte de definitivarea listelor.

Strategia partidului este ca ALDE să aducă în fața electoratului lideri ai comunităților în care acestia trăiesc. Primii candidați ALDE care vor fi anunțați public sunt cei din municipii, orașe și cele mai importante comune din județ.

Practic, în peste 50 % din localitățile cu populație majoritar românească discutăm, în prezent despre definitivarea listelor electorale. Candidații sunt oameni credibili, mulți dintre ei apariții noi pe scena politică locală dar avem, de exemplu, și foști primari de orașe sau comune, spune Ciprian Blejan, președintele ALDE Bihor.

Potrivit acestuia, ALDE vrea sa propuna candidați de primar în toate unitățile administrative din județ și, în mod cert, partidul va avea liste electorale de consilieri în toate UAT-urile, chiar și în comunele cu populație maghiară, acolo unde, în mod tradițional, se votează UDMR.

ALDE Bihor oferă şansa şi unor persoane din societatea civică să candideze pe listele partidului. Cei care cred că pot face mai mult pentru comunitate decât aleşii actuali, pot să o facă acum pe listele ALDE. Ciprian Blejan

La precedentele alegeri locale Partidul Alianța Liberalilor și Democraților a obținut la alegerile pentru Consiliul județean Bihor peste 13.000 voturi, adică 2 consilieri județeni.

Alte știri