ALDE va merge pe liste proprii la alegerile locale. Precizarile președintelui ALDE Bihor, Ciprian Blejan

Preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul formaţiunii că, în urma şedinţei BPCx avute marţi la Braşov şi a unor analize, s-a stabilit că ALDE va merge pe liste proprii la alegerile locale, alegeri despre care partidul susţine în continuare că este necesar să se desfăşoare în două tururi pentru a putea da legitimitatea de care are nevoie un primar.

Întradevăr, nu excludem varianta ca în anumite localităţi să formăm alianţe electorale punctuale, dacă se dovedeşte că ar fi un câştig pentru ambele părţi şi pentru comunitatea locală. Alianțele se practică atât la guvernare cât și în alegeri peste tot în lume, iar în ALDE, fiecare filială are libertatea de a negocia la nivel local într-o corelare cu conducerile partidelor la nivel central”, a declarat Ciprian Blejan.

Referitor la alianţele locale, însă, liderul ALDE Bihor a precizat că partidul va avea o poziţie loială intereselor cetăţeanului.

“Vom vota şi vom susţine iniţiative ale adversarilor noştri politici în măsura în care ele sunt bune pentru comunitate dar vom respinge orice iniţiativă care este în defavoarea cetăţeanului”, a spus preşedintele ALDE Bihor.

Legat de viitorii candidaţi la alegerile locale, liderul formaţiunii din Bihor a spus că, în aceeaşi şedinţă BPCx de la Braşov, s-a decis şi un calendar al alegerilor locale. În cel mai scurt timp, ALDE Bihor va face o analiză pe fiecare UAT pentru ca, până în luna februarie, să se stabilească într-o proporţie cât mai mare listele de candidaţi.

Aş vrea să precizez, aici, că selecţia candidaţilor este una serioasă şi se realizează în baza unei grile adoptată în şedinţa din 3 decembrie care conţine criterii de selecţie diferite pentru aleşi locali în funcţie faţă de cele pentru candidaţii care nu ocupă o funcţie în prezent. Ar fi incorect din partea noastră să păstrăm pe liste de candidaţi aleşi care nu au performat în mandatul pe care l-au avut”, a arătat Blejan.

Potrivit sursei citate, ALDE este un partid tânăr şi deschis tinerilor care doresc să-şi spună cuvântul în viaţa politică, implicarea lor activă fiind esenţială în spectrul politic actual. “Pentru a schimba ceva, nu este suficient doar să ieşim în stradă. Ca atare vreau să precizez că uşile partidului sunt deschise pentru oricine doreşte să facă parte din echipa noastra, persoane cu şi fără experienţă, insă cu dorinţă de implicare şi entuziasm”, a spus el.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri