Alee pietonală în fața Grădinii Zoologice Oradea, proiect finanţat prin programul de bugetare participativă

Unul dintre proiectele finanțate de Primăria Oradea în cadrul programului de bugetare participativă care urmează să fie realizat în curând este cel de amenajare a unei alei pietonale în fața Grădinii Zoologice. Documentația se află acum în faza de studiu de fezabilitate, care urmează să fie supus azi aprobării Consiliului Local.

Valoarea investiției este de 416.049,31 lei (TVA inclus), din care valoarea aferentă lucrărilor de construcții-montaj  este de 315.415,45 lei (TVA inclus).

Proiectul vizează porțiunea străzii Matei Basarab cuprinsă între accesul în Grădina Zoologică și intersecția cu Bulevardul Decebal.

În prezent, strada propusă pentru pietonalizare este în fapt parcare de mașini, cu foarte puțin loc disponibil pentru pietoni. În urma implementării proiectului, strada va deveni un spaţiu cu utilizare în comun („shared-space”), dând prioritate pietonilor și bicicliștilor. Suprafața propusă spre amenajare e de 1070 mp, din care accesul pietonal dalat are 740 mp, iar spațiile verzi 330 mp.

Practic, prin acest proiect se va transforma porțiunea carosabilă într-o zonă pietonală pavată, pe porţiunea între trecerea de pietoni dintre Parcul Nicolae Bălcescu și intrarea la Grădina Zoologică, celelalte două străzi carosabile putând prelua fluxul de mașini din acea zonă.

Totodată, se vor realiza cadre metalice pentru a creea un traseu care semnalizează intrarea în Gradina Zoologică, acestea având și rolul de iluminat stradal. În cadrul proiectului se va mai amenaja și un rastel de biciclete, o cișmea și se vor monta coșuri de gunoi. De asemenea, zonele verzi rezultate și constituite în aliniamente cu arbori (existenți) ce mărginesc aleea pietonală se vor amenaja cu mixturi de plante perene.

Distribuie informația
Alte știri