Aleea pietonală din Parcul Libertăţii va purta numele biologului Anna Marossy

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 24 mai 2018, acordarea denumirii „Aleea Anna Marossy – biolog (1931-2015)” pentru aleea pietonală din Parcul Libertăţii. Atribuirea denumirii a fost solicitată de dl Marius Sabău, care, în numele a 848 de cetăţeni din municipiul Oradea, a depus anul trecut o cerere în acest sens la Primăria Oradea.

Născută la Beiuş în 1931, biologul Anna Marossy a fost o prezenţă extrem de activă în spaţiul public, făcându-se cunoscută ca apărătoare a naturii. Ea şi-a ridicat vocea împotriva proiectelor periculoase pentru mediu, luând atitudine, printre altele, pentru salvarea rezervaţiei Pârâul Peţea de la Băile 1 Mai sau a zonei Padişului.

SAMSUNG CSC

Anna Marossy a fost profesoară de biologie în oraşul Ştei, iar din 1966 numele său s-a legat de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, unde a activat ca muzeograf principal în cadrul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii, până la pensionarea sa în 1988. În anul 2006, Anna Marossy a fost distinsă cu Premiul de Excelenţă de către Primăria Municipiului Oradea.

Foto: bihorstiri.ro

Distribuie informația
Alte știri